Een merkstrategie laten maken die bij jouw merk past

Concurrentie is gezond maar te veel concurrentie is niet goed voor je business. Het is dan ook van groot belang dat je jezelf onderscheid en blijft onderscheiden van je concurrent. Om jezelf te onderscheiden van je concurrent moet je uniek zijn. Uniek zijn begint met een duidelijke merkstrategie. Deze merkstrategie bepalen we aan de hand van de identiteitsmix, deze bestaat uit: een drietal factoren: het gedrag, het design en de benadering (communicatie).

De identiteitsmix

Gedrag

Het belangrijkste onderdeel uit de identiteitsmix is het gedrag. Het gedrag is het zichtbare dagelijkse handelen van een organisatie of merk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe men reageert in discussies, hoe worden producten of diensten aangeboden, is maatschappelijk verantwoord ondernemen aan de orde en wordt er rekening gehouden met het milieu? Eigenlijk zijn het alle zichtbare onderdelen die betrokken zijn bij de manier van handelen.

Communicatie

Communicatie is het meest flexibele element van de identiteitsmix. Het is de directe vertaling tussen de merkidentiteit en het bericht dat de doelgroep ontvangt. Communicatie kan op heel veel manieren zowel online als offline. Het is van belang dat de boodschap helder overkomt zonder dat er ruis op de lijn ontstaat.

Design

het design (ontwerp) zegt eigenlijk niets meer dan de visuele vertaling, esthetische aantrekkelijkheid van het merk. Door de moordende concurrentie wordt je meegezogen in de eenheidsworst. Om hier weg te blijven kun je jezelf onderscheiden met een sterke visuele identiteit. Denk hierbij aan een onderscheidend logo, huisstijl, website, interieur en zelfs gebouw.

Persoonlijkheid is de dynamische kern van de drie factoren. Een merk of bedrijf moet een goed zelfbeeld hebben om helder inzicht te krijgen in de factoren die je merk groot maken en zorgen voor een onderscheidend vermogen.

Het imago van je merk

Het imago is het beeld dat mensen hebben bij een bepaald merk of product. Het is de reflectie van de drie factoren uit de identiteitsmix. Is je identiteitsmix uit balans dan is ook het imago niet in overstemming met je merkidentiteit, er ontstaat ruis op de lijn.

Bestandextensies

Idenditeitsmix Marketing Amsterdam

Merkstrategie

Als de merkidentiteit is opgesteld bepalen we samen met jou het aanvalsplan (de merkstrategie). Hoe kunnen we ons onderscheiden van de concurrent, waar is nog ruimte? Hoe ga ik mijn doelgroep bereiken en hoe ziet dat er dan uit?

Visueel op orde

Ons team van professionals kan je helpen met alle visuele uitingen die er voor nodig zijn om goed voor de dag te komen. We ontwerpen je logo, zorgen er voor dat je online vindbaar bent en op een aantrekkelijke manier bent weergegeven.

Onderscheidende communicatie

Je kunt er wel leuk uit zien maar als je niets te zeggen hebt dan houd het snel op. Vandaar dat je communicatie aan moet sluiten op hetgeen dat je wilt uitdragen (identiteitmix). Samen met onze professionals zorgen wij er voor duidelijke communicatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan marketingacties, socialmedia acties en e-mailmarketing (mailchimp). Maar ook als je eenmaal zichtbaar bent zorgen wij er voor dat je zichtbaar blijft, al je kanalen afgestemd op deze tijd en trends.

Brandactivation

Soms is het nodig om een boodschap uit te dragen zodat mensen dichter bij de kernwaarden van je merk komen te staan. Denk aan Winston & Renate die met Robijntje de was thuis doen, lekker huiselijk en voor iedereen. Brandactivation zegt het eigenlijk al; een marketingactie die zorgt voor het activeren of verbeteren van je merk. Samen gaan we op zoek naar een onderscheidende actie!

Dat wil ik ook!

Waarom kiezen voor Graphic Junkie?

  • Professionele begeleiding
  • Afspraak = afspraak
  • Wij maken mooie dingen
  • De producten sluiten aan op de doelgroep
  • Binnen de lijntjes en tijd maar wel out of the box
  • Resultaat

Is je interesse gewekt? Neem dan geheel vrijblijvend contact op via onderstaande contactgegevens of het contactformulier.

Daag ons uit!

 

Reclamebureau Amsterdam

Ik wil contact

Graphic Junkie | Merkstrategie laten maken in Amsterdam