Logo laten maken Amsterdam

Sta je op het punt om een bedrijf te starten, wil je een nieuw logo laten maken in Amsterdam of is je logo of huisstijl toe aan een opfrisbeurt? Mooi, je bent bij ons aan het juiste adres. Een logo is een zeer belangrijk onderdeel van je merkstrategie en vaak het eerste wat je klant/doelgroep te zien krijgt. Een logo roept een eerste associatie op en iedereen weet dat je een eerste indruk maar één keer kunt maken, je logo moet goed zijn. De logo’s die wij bedenken en ontwerpen zijn onderscheidend, uniek en sluiten naadloos aan op de doelgroep die jij voor ogen hebt.

 

Ik wil een logo laten maken

Logo laten maken in Amsterdam? Waar moet ik op letten?

Het aantal ondernemers neemt al enkele jaren toe. De vijver om uit te vissen voor consumenten wordt dus steeds groter. En in deze vijver moet jij opvallen. Het juiste logo kan helpen je om jezelf te onderscheiden van je concurrentie. Nog steeds zien wij dagelijks logo’s en huisstijlen die het daglicht niet kunnen verdragen en waar sprake is van een absolute mismatch.Vaak is dit voor bedrijven geen hot item omdat de zaken toch ‘gewoon door gaan’. Helaas, wij denken daar anders over en kunnen jou verder helpen. Sta je op het punt om een logo te laten maken gebruik dan onderstaande tips.

 

Ik wil een logo laten maken

1. Kleurgebruik

Wil je een logo laten maken dan is de kleur één van de belangrijkste zaken als het gaat om herkenbaarheid. Iedere kleur heeft een eigen associatie en deze is belangrijk voor de eerste indruk. Een kleur helpt opvallen en mensen jouw bedrijf of dienst herinneren. Kies vooral geen moeilijke kleurencombinaties maar keep it simple. Wat betekenen kleuren eigenlijk? Je zie het hiernaast.

Kleurenschema

Kleurenwaaier Logo ontwerp Graphic Junkie

2. lettertype (font)

Naast kleurgebruik is het lettertype ook van groot belang. Blokletters (kapitalen) hebben vaak een duidelijke boodschap, handgeschreven logo’s zijn vaak creatief of modisch (denk aan een modemerk of architect). Lettertypes zijn te categoriseren in een tweetal categorieën, namelijk; met schreef en zonder schreef. Met schreef is eigenlijk met pootjes, zie hier voorbeeld hiernaast. De schreef bepaalt mede de aantrekkelijkheid van een logo, door het toepassen van een schreef (pootje) heeft de letter een grotere vormvariatie (kijk maar naar ons logo). Je kunt simpelweg meer kanten uit. Maar deze kanten kunnen ook juist storend worden ervaren. Op het beeldscherm worden bijna altijd letters getoond zonder schreef, dit leest makkelijker, je ziet minder poespas. Bekende lettertypes zonder schreef zijn: Arial, Calibri, Helvetica en Verdana, bekende lettertypes met schreef zijn: Times New Roman, Palatino en Georgia.

Type fonts

Toelichting gebruik Fonts bij logo ontwerp

3. Woord- & beeldmerk

Wil je een logo laten maken dan ben je er nog niet met alleen wat letters en een kleurtje. Bestaat het logo enkel uit een woord dan spreken we over een woordmerk. Als we dit ondersteunen met een beeld dan noemen we dit onderdeel het beeldmerk. Een beeldmerk kan los van het woordmerk worden gebruikt deze zijn niet altijd aan elkaar gekoppeld. Beeldmerken zijn vaak heel herkenbaar. Denk bijvoorbeeld aan uitingen op kleding (Nike), autologo’s (BMW, de ster van Mercedes) en hotelketens (de grote toekan).

Woord- beeldmerk

Woord en beeldmerk logo laten ontwerpen

4. Tijdloos

Als je een logo laat maken moet deze wel een tijdje mee toch? En daarom zijn onze ontwerpen tijdloos. Logo’s zijn niet geschikt voor hypes, deze vertalen we namelijk in de marketing. Als je naar de grote bedrijven kijkt zie je dat door de jaren heen logo’s worden aangepast, op enig moment is het logo namelijk gedateerd. Denk aan Mc Donalds, Google, KLM. Om jouw logo zo tijdloos mogelijk te ontwerpen houden we rekening met de kleurstelling en vormen, we proberen zoveel mogelijk weg te blijven van hypes en trends.

Transformatie

Transformatie logo google

5. Toepasbaarheid

Op voorhand bepalen we samen waar het logo in de toekomst zichtbaar moet zijn. Alle logo’s die we ontwerpen maken we toepasbaar op online- en offline mediakanalen. Nadat we bovenstaande stappen succesvol hebben doorlopen zorgen wij er voor dat je de logobestanden rechtenvrij aangeleverd krijgt in alle extensies die noodzakelijk zijn.

Bestandextensies

Logo ontwerp - aan leveren bestandextensies

Wij kunnen je verder helpen

Hieronder tref je een aantal recente werken waar we als ontwerpstudio trots op zijn. Ben je benieuwd naar ons andere werk, check dit dan hier. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat we jouw verder kunnen helpen. Ben jij hier ook van overtuigd of wil je even sparren, neem dan gerust (geheel vrijblijvend) contact op via onderstaande button.

 

Ik wil een logo laten maken

Logo laten maken Amsterdam | Graphic Junkie